ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A Felsővárosban és Mátrafüreden is zajlik a fejlesztés

2021. 11. 03. Hírek

Megújul a Kinizsi-téri sétány és a Szív utca egyik járdaszakasza a Felsővárosban. A beruházás a körzetek fejlesztésére fordítható ötmillió forintos önkormányzati keretből valósul meg. Az 1-es számú körzetben emellett közterületek takarítására és virágos ládák beszerzésére is jut a keretből, továbbá Mátrafüreden is megújul egy járdaszakasz.

Az északi városrészen lévő Szív utcában a régi cementlapos járda egy szakaszát megújítják, míg a Kinizsi teret kétmillió forintból térkővel burkolják majd le – nyilatkozta Faragó Tamás, a körzet önkormányzati képviselője a Gyöngyösi TV-nek, hozzátéve: Mátrafüreden szintén szükség van járdafelújításra, főképpen ott, ahol már balesetveszélyessé vált. Itt egymillió forint jutott járdaépítésre.
A körzetben rendelkezésre álló plusz ötmillió forintos önkormányzati keretből további 500 ezer forintot ajánlott fel a képviselő a gyepmesteri telep fejlesztésére, és további fél millió forintot közterület takarítására és virágos ládák beszerzésére.
A Felsővárosban főként ősszel okoz gondot az árkok tisztántartása, ezért erre is szeretne megoldást találni a képviselő, aki most 200 ezer forintot különített el a munkára.

Kiemelt tartalmak