ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Rendkívüli intézkedéseket vezet be a Volán

2021. 03. 26. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 03. 28. 18:08

A közszolgáltatás folyamatos fenntartása érdekében a Volánbusz március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől.

Az intézkedés érinti az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást. A társaság így igyekszik védeni dolgozói és az utasok egészségét.

A Volánbusz közlése szerint, a kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik a jegyek értékesítése. Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni. Az intézkedések ideje alatt folyamatosan dolgoznak további új értékesítési csatornák bevonásán.

A március 29-től bevezetett intézkedések mellett az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről.

Természetesen a szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező a zárt utasforgalmi helyiségekben, a járművőkön, az állomások és a megállóhelyek teljes területén.

Kiemelt tartalmak