Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Október 20-ától számlálóbiztosok segítik a népszámlálást

2022. 10. 20. Hírek

Október 19-én véget ért a népszámlálás online kitöltési időszaka, ezt követően számlálóbiztosok közreműködésével folytatódik a cenzus. A számlálóbiztosok október 20. és november 20. között azokat a háztartásokat keresik fel országszerte, amelyek nem éltek az online kitöltés lehetőségével.

A számlálóbiztosok a hét minden napján dolgoznak, így hétvégén is. Amennyiben egy adott címen nem járnak sikerrel, otthagynak egy értesítőt, megjelölve rajta a következő felkeresési kísérlet időpontját, valamint a telefonos elérhetőségüket. Ezt a számot felhívva időpontot egyeztethetünk a számlálóbiztossal, hogy legközelebb akkor jöjjön hozzánk, amikor az nekünk is biztosan megfelel. A számlálóbiztosok összesen három alkalommal tesznek kísérletet arra, hogy elérjék az adott lakcímen élőket.

Minden számlálóbiztosnak saját, névre szóló, egyedi azonosítószámmal rendelkező számlálóbiztosi igazolványa van, amely a személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal, tehát a személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal együtt érvényes. Amikor a számlálóbiztos becsönget valahová, fel kell mutatnia a számlálóbiztosi igazolványát, mi pedig kérhetjük, hogy igazolja magát a személyét azonosító igazolvánnyal is. A számlálóbiztosokat a népszámlálás teljes időszakában működő, ingyenesen hívható információs telefonszámon (+36-80-080-143) is ellenőrizni lehet.

A számlálóbiztosok tevékenységével kapcsolatban további fontos információkat a népszámlálás hivatalos oldalán.

November 20. és 28. között már csak a települési jegyzőknél jelentkezve, pótösszeírás keretében lehetséges részt venni a népszámlálásban. Javasoljuk, hogy még időben, számlálóbiztos közreműködésével töltse ki a kérdőívet.

Kiemelt tartalmak