ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A tolvajok is készülnek halottak napjára

2022. 10. 20. Hírek

Kiemelt figyelmet fordít a közelgő ünnepek biztonságára a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, amely hasznos tanácsokkal szolgál a temetőlátogatáshoz.

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, elhunyt szeretteik sírját. A nyugodt megemlékezés érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére, továbbá a közrend és a közbiztonság fenntartására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsifeltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a rendőrség tanácsait!

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik!
  • Csak annyi pénz legyen Önöknél, amennyire feltéltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát feleslegesen szintén ne tartsanak maguknál!
  • Járműveiket minden esetben zárják le és látható helyen ne hagyjanak benne értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, stb.)!
  • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel!
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülhetnek a tömegesen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfoszthatják az utasokat a kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.
Kiemelt tartalmak