Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

MRI-készüléket adtak át a Bugát Pál Kórházban

2023. 02. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 02. 07. 10:00

A legkorszerűbb technikai színvonalat képviseli az a vadonatúj MRI-berendezés, amelyet kedden adtak át ünnepélyes keretek között a Bugát Pál Kórházban. Az intézményben egyúttal egyes fázisú gyógyszer-klinikai vizsgálóhelyet is megnyitottak.

Nem csak a betegellátásban, hanem az egészségmegőrzésben is jelentős szerepe lesz a Bugát Pál Kórház vadonatúj MRI-berendezésének, amely mérföldkőnek számít az idén 185 éves kórház életében – hangzott el a mintegy félmilliárd forintos beruházás révén beszerzett diagnosztikai eszköz keddi ünnepélyes átadásán, amelyen részt vett Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is.

Weisz Péter, a kórház főigazgatója szerint a General Electric által gyártott, a legmagasabb technikai színvonalat képviselő új berendezés az egri Markhot Ferenc Kórházzal kötött együttműködés révén jelentősen rövidítheti az MRI-diagnosztikára beutalt betegek várólistáját Heves vármegyében.

Az MRI-készülék mellett átadták a Bugát Pál Kórház és a Clinexpert együttműködésében megvalósult egyes fázisú klinikai kutatásokat szolgáló részleget is. A több mint 350 millió forintos beruházás révén a gyöngyösi kórház is bekapcsolódik a súlyos, gyakran gyógyíthatatlan betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, vakcinák tesztelésébe, így ezek a kísérleti terápiák a gyöngyösi betegek számára is hozzáférhetővé válnak.

Az onkológiai kutatásoktól kezdve a gasztroenterológián, a kardiológián és diabetológián át az immunológiáig, a teljes belgyógyászati portfolión belül a világ legmodernebb terápiáihoz lehet hozzáférni Gyöngyösön a gyógyszer-klinikai vizsgálóhelyen keresztül – mondta az átadón Láng István, a Semmelweis Egyetem tanára, a Magyar Tudományos Akadémia orvostudományi doktora.

Kiemelt tartalmak