ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Mozsár Alex Világjátékok-csúccsal aranyérmes Birminghamben

2022. 07. 11. Hírek

Fantasztikusan szerepeltek a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői az egyesület államokbeli Birminghamben rendezett Világjátékokon.

A nem olimpiai sportágak versenyén a magyar uszonyosúszó-válogatottat szakvezetőként Veress András, a gyöngyösi Mátrai Erőmű Búvárklub edzője vezette, a versenyzők között pedig két gyöngyösinek is szoríthattunk: Mozsár Alex és Kiss Nándor egyaránt a Mátrai Erőmű Búvárklub színeiben versenyeznek, és rögtön az első versenynapon felhívták magukra a figyelmet.

Mozsár Alex magabiztos győzelmet aratott 400 méter felszíni úszásban, ráadásul Világjátékok-rekorddal, Kiss Nándor pedig a 4×50 méter férfi váltó tagjaként Mozsár Alexszel, Hamlin Matthew-val és Bukor Ádámmal a hatodik helyen végzett.

A második versenynapon Mozsár Alex újabb érmet szerzett, 200 méter felszíni úszásban végzett a második helyen, míg a Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám összetételű férfiváltó ötödik helyen ért célba 4×100 méteren.

Veress András elismerően nyilatkozott a válogatott szerepléséről, a Magyar Búvár Szakszövetség oldalának nyilatkozva azt mondta: „fantasztikus érzés volt magyarnak lenni Birminghamben, ahol igazi csapatként működött együtt a stáb és a sportolók, az egész válogatott – talán erre lehetünk a legbüszkébbek” – nyilatkozta a szakember.

Kiemelt tartalmak