Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Mindenszentek: módosul a temetők nyitvatartása

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 28. 15:47

A közelgő mindenszentek alkalmából már október 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap is meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket a gyöngyösi temetőkben.

November 1. mindenszentek, november 2. pedig a halottak napja a katolikus világban. Ilyenkor sokan indulnak el a temetőkbe, megemlékezni elhunyt szeretteikről.
Ez alkalomból az elkövetkező három hétvégén: október 23-én és 24-én, október 30-án és 31-én, valamint november 6-án és 7-én meghosszabbított nyitvatartással, reggel 7 órától 21 óráig tartanak nyitva a gyöngyösi temetők. Ugyanez lesz érvényes november 1-jén is.

A sírkertek üzemeltetését ellátó Városgondozási Zrt. október 30-án és 31-én, valamint november 1-jén 8-12 óra között, az ünnepre való tekintettel szabad bejárást biztosít a gépjárművel érkező mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatók részére Gyöngyösön a Felsővárosi, a Közép és az Alsóvárosi temetőkben.

Az üzemeltető az elkövetkező napokban gondoskodik a folyamatos szemétszállításról, a nagyobb konténereket október 30-án és 31-én, valamint november elsején szükség szerint minden reggelre kiürítik.

A Városgondozási Zrt. tájékoztatása szerint az idén lejárnak az 1996-ban és az azt megelőzően megváltott sírhelyek és urnafülkék rendelkezési jogai. Ezek újra megválthatók a temetőgondnokságon, melynek az ünnep idején október 30-án és 31-én, valamint november 1-jén 7-15 óra között tart ügyeletet az Egri út 32. szám alatt.

Kiemelt tartalmak