ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Megújulnak a padok és nő a kéziszemetesek száma

2021. 11. 16. Hírek

Csapadékvíz-elvezetés, padcsere, a szemétgyűjtő edények számának bővítése és a közvilágítás fejlesztése szerepel annak a beruházásnak az elemei között, amit a 10-es számú körzetben hajtanak végre, abból az ötmillió forintos keretből, amit minden körzet fejlesztésre fordíthat.

A körzet önkormányzati képviselője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a beruházás első eleme már el is kezdődött, csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki a szakemberek a Csillés utcában, ezzel többéves problémát megoldva.

Bárdosné Kocsi Éva hozzátette, másik nagyon fontos elem a közvilágítás problémájának megoldása. Az Olimpia út és környékén gyakorlatilag nincs közvilágítás, főként a buszmegállónál okoz ez gondot. Ám a tervek szerint ez a beruházás várhatóan a hónap végére megvalósul.

A harmadik elem pedig a kényelmi funkciók fejlesztése, padok cseréje és szemétgyűjtő edények kihelyezése. A Lokodi és Olimpia utcában már megújultak a padok, és a Jószerencsét utca mellett az Ifjúság utcával folytatódik ez a projekt. A képviselő további tervei között szerepel a körzetben a díszkivilágítás fejlesztése, ez főként az Ifjúság, a Jószerencsét és az Erőmű utcákat érintené

A körzet jövő évi tervei között szerepel egy labdafogó háló felszerelése az Ifjúság úti betonos pályán, valamint térfigyelő kamera kihelyezése a városrész több pontján, többek között a Kenyérgyár úti garázssoron, a közbiztonság javítása érdekében és az illegális szemétlerakók felszámolása érdekében.

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak