Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megszűnt a parkolási káosz a Lidl környékén

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 02. Hírek

Normalizálódott a Budai Nagy Antal térnél korábban tapasztalható parkolási káosz. Az élelmiszerüzlet mellett, a szomszédos utcában szabálytalanul megálló autók nem csak az ott lévő vízelvezető árkot és a zöldterületet tették tönkre, de veszélyeztették a biztonságos járműközlekedést is.

Az érintett területen az út burkolata olyan keskeny, hogy még a kétirányú forgalomnak is nehézséget okoz elmenni egymás mellett. További akadályt jelentettek a padkán várakozó járművek, balesetveszélyessé téve a járműközlekedést.

A helyzet orvoslása érdekében a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Igazgatóság mindkét oldalon megállni tilos táblákat helyezett ki, a padkán kiegészítő táblával. Az ott lakók a kapubeállókban tudnak megállni szabályosan. A vásárlók pedig a Lidl aszfaltos parkolójában tudnak parkolni, tiszta körülmények között.

A városrendészet közterület-felügyelői a tiltó tábla kihelyezését követően a fokozatosság elvét betartva intézkedtek. A szabálytalanul megálló autókat minden esetben először figyelmeztették.

A táblák kihelyezésének, a visszatérő ellenőrzéseknek és az állampolgárok jogkövető magatartásának köszönhetően mára megszűnt a korábbi kaotikus állapot, már csak elvétve találni szabálytalanul parkoló gépjárművet.

Kiemelt tartalmak