Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megkezdődik a nyugati elkerülő út építése

2022. 07. 13. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 07. 19. 11:57

A kivitelező HE-DO Zrt. tájékoztatása szerint július 18-án ténylegesen is megkezdődik a nyugati elkerülő út építése. A szakemberek a növényzet irtásával kezdik a munkát, majd július 25-étől a kerítések bontására kerül sor. A földmunka, humuszleszedés munkáinak tervezett kezdési időpontja 2022. augusztus 1-je.

A nyugati elkerülő út építése a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelező HE-DO Építő Zrt. és a Colas Út Építőipari Zrt. alkotta konzorcium szakemberei elvégzik a 2006-ban már megépített 2406-os jelű úttól induló nyugati elkerülő út felújítását 2986 méteren, továbbá a felújított út folytatásaként 1539 méter hosszon építenek egy új útszakaszt, amely egy körforgalommal csatlakozik a 3-as számú főúthoz. Az új szakaszon összesen 3 körforgalom épül. Az egyik a már említett 2×2 sávos 3-as számú főút, a 3203-as jelű út, és az elkerülő út turbó körforgalmú csomópontja. A másik körforgalom a 3-as számú főúttól északra tervezett belterületi utaknak ad csatlakozási lehetőséget, míg a harmadik a Déli Külhatár utat és a 3203-as jelű utat csatlakoztatja be a 3-as számú főútra.

Két patakhíd is épül, egy 12 méter támaszközű a Tarján-patak felett és egy 15 méter támaszközű a Gyöngyös-patak felett. A projektben a szakemberek felújítják a 3-as számú főúton található Nagy-patak hidat, melyen szigetelés- és burkolatcserét hajtanak végre. Itt a felszerkezet javítása mellett új szegélyek is kiépülnek. Az út koronaszélessége jellemzően 10 méter, útburkolat-szélessége jellemzően 7,5 méter lesz. Megépül két keresztező földút is a Gyöngyös-Rédei víztározó déli részénél 182 méter hosszban, valamint két párhuzamos földút 325 méter hosszban.

A projekt részeként zajlik a gyöngyösi belterületi utak felújítása, a munkálatok során megújul a Damjanich János, a Vachott Sándor, a Petőfi Sándor, a Szent Bertalan és a Kossuth Lajos utca burkolata, a Damjanich-Deák-Vachott utcák találkozásánál új körforgalmú csomópont létesül, buszöblöket, parkolóhelyeket és gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki.

Borítókép: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Kiemelt tartalmak