Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megkapta Minősített Könyvtári Címét a gyöngyösi bibliotéka

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 23. Hírek

A magyar kultúra napja alkalmából vette át a Minősített Könyvtári Cím elismerést a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár (VSVK) igazgatója, Farkas István és Szekeresné Sennyey Mária igazgatóhelyettes. A kitüntetéssel azokat a könyvtárakat ismerik el, ahol évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében. 

A kitüntető címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pályázatán sikeresen szereplő bibliotékák nyerhetik el. A pályázat célja, hogy elismerésben részesítse azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet folytató szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében. Fontos kritérium továbbá, hogy a pályázó intézmények bevezessék és több éve sikeresen alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét. A nyertes intézmények az elismerő címet öt évig birtokolhatják.
A január 22-én, Budapesten megrendezett díjátadón jelen volt Szóllás Péter, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztály vezetője és Rózsa Dávid, az OSZK igazgatója is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a VSVK két év kemény munkája után, a megyében másodikként nyerte el a Minősített Könyvtár címet.

Borítókép: Vachott Sándor Városi Könyvtár

Kiemelt tartalmak