Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Már online is várják a gyöngyösiek javaslatait

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 14. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 17. 15:20

Elindult a részvételi költségvetés aloldala a gyongyos.hu felületén, így a gyöngyösiek már online is eljuttathatják javaslataikat az önkormányzat számára. A javaslattételi szakasz június 14-én zárul, ezt követően a városlakók szavazással dönthetnek a megvalósítandó ötletekről.

Május elején a város négy pontján helyeztek el azokat a gyűjtődobozokat, amelyekbe fejlesztési javaslataikat dobhatják be a városlakók. A gyűjtődobozok megtalálhatók a Fő téri B Cafee kávézóban, a piactéri Hamza Plázában, az Orczy úti Kastély Eszpresszóban és a Dobó úti Sparban.

A fejlesztési javaslatokat már a részvételi költségvetés önálló weboldalán, online is eljuttathatja bárki június 14-ig az önkormányzathoz.

Ezt követően a város szavazásra bocsátja a gyöngyösiek ötleteit, mindenki három-három javaslatra voksolhat. A javaslatok közül azokat valósítja majd meg az önkormányzat, amelyek a legtöbb szavazatot kapják.

Az önkormányzat olyan javaslatokat vár, melyek költsége 200 ezer és 2 millió forint közé esik. A teljes programra az első idei próbaévben 6 millió forintot fordít az önkormányzat, amely jövőre akár több is lehet.

Kárpáti István alpolgármester elmondta: a projekt egyik célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az önkormányzatot és a városlakókat. A részvételi költségvetéssel azt szeretnék elérni, hogy minél többen vegyenek részt a közéletben.
Az alpolgármester hozzátette: Magyarországon Gyöngyössel együtt mindössze három vidéki városban indítottak részvételi költségvetést.

Kiemelt tartalmak