Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Már festik a Verseny utcai társasházat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 18. 16:18

Végéhez közeledik annak a Verseny utcai társasháznak a felújítása, amelyben még januárban történt robbanás. A nyílászárókat már kicserélték az épületben, jelenleg a festés zajlik, így szinte valamennyi lakó visszaköltözhetett már. Mindössze két ingatlanba, a kiégett lakás feletti, valamint az alatta lévőbe nem tudtak visszaköltözni az ott lakók, ezekben jelenleg is folynak a munkálatok.

A homlokzati festés után a lépcsőházban található kamerarendszer javítását és újratelepítését végzik majd a szakemberek, a helyreállítási munkálatok összesen 18 millió forintba kerülnek.

Az ÉMSZI Kft. ügyvezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta, az épület biztosítva volt, és a biztosítás fedezi a helyreállítási munkálatok költségét. Juhászné Csulák Ildikó hozzátette: amennyiben a lakók további károkat észlelnek, úgy ezeket továbbítják a biztosító számára.

A társasház felújítási költségeinek enyhítése érdekében az önkormányzat már a robbanást követően gyűjtést szervezett, melynek során több mint 330 ezer forint jött össze.

A kárt szenvedett lakókat már akkor januárban 25 ezer forintos gyorssegéllyel segítette az önkormányzat, amelyet szükség szerint további krízistámogatással egészített ki. Ám annak érdekében, hogy további pénzügyi támogatást tudjanak nekik adni, a képviselő-testület módosította a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletét. Így a rendelet alapján jogosult, kárt szenvedett lakók elemi kártérítés címén összesen további több mint 1 millió forintot kaptak.

Mint ismert, a január elején történt detonációban egy ember meghalt, több lakónak pedig ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. Voltak, akik rokonokhoz, ismerősökhöz költöztek, 25 emberről pedig az önkormányzat gondoskodott.

A felrobbant lakás még mindig ugyanúgy áll, az örökösök kitakarították, azonban a hagyatéki eljárás még folyik, ameddig ez tart, az ingatlan marad a jelenlegi az állapotában.

Kiemelt tartalmak