Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az ápolókat ünneplik világszerte

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 13. 11:23

Április 12. világszerte az ápolók nemzetközi világnapja. Az alkalom kapcsán „Heves megye egészségügyi szakdolgozója” elismeréssel jutalmazták Horváth Katalint, a Bugát Pál Kórház Belgyógyászati Osztályának főnővérét és Mikolay Istvánt, a központi betegszállító szolgálat dolgozóját.

Horváth Katalin

Az ápolók napját egy brit ápolónő, Florence Nightingale születésnapján ünneplik az egész világon. A Lámpás Hölgyként is ismert ápolónő 1820. május 12-én született, különös elnevezése pedig annak állít emléket, hogy elsőként szervezte meg a betegek nappali és éjjeli ellátását.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves megyei szervezete az ápolók nemzetközi napja alkalmából évente megjutalmazza az ágazat legjobbjait. Idén a gyöngyösi kórház két dolgozója kapott elismerést.

Horváth Katalin, az aktív belgyógyászati osztály vezető ápolója 37 éve dolgozik az egészségügyben, 2007 óta osztályvezető főnővérként végzi feladatát.

Mikolay István

Mikolay István immár 25 éve a központi betegszállító szolgálat dolgozója, aki a covid-ellátás ideje alatt is kimagasló teljesítményt nyújtott. Kiváló szakmai és közösségi munkájának elismerése e díj.

Mindkét egészségügyi szakdolgozó kimagasló szakmai és közösségi munkáját ismerték el a díjjal.

Kiemelt tartalmak