Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Májusban startol a Tour de Gyöngyös

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 13. Színes Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 17:36

A Mátra Biker SC 2021-ben szervezi első országúti kerékpáros versenyét. A sportklub elnökét, dr. Záray Lászlót kérdeztük a Tour de Gyöngyös részleteiről.

mátra biker csapat

– Mit lehet tudni az eseményről? Zajlanak-e már az egyeztetések?

– Amennyiben a vírushelyzet engedi, akkor a május 8-9-ei hétvégén rendezzük meg az I. Tour de Gyöngyös kerékpárverseny és gyalogtúra fesztivált. Ha a vírushelyzet nem engedi, akkor csak a kerékpárversenyt tartjuk meg, miután sportversenyt eddig is és ezután is lehet szervezni.

– Profik vagy amatőrök jelentkezését várják?

– Bárki jelentkezhet a versenyre, amatőrök, profik egyaránt, és nincs szükség versenyzői licenszre. Szombaton egy rövidebb, 18 kilométeres távon lehet tekerni, vasárnap pedig egy hosszabb, 75 kilométeres táv vár a kerékpárosokra. Biztatunk mindenkit, hogy aki csak teheti, válassza a két napos tekerést, vagyis szombaton és vasárnap is pattanjon nyeregbe, és szálljon harcba az összetett bajnoki címért.

– A befutó mindkét nap Kékestetőn lesz, de hol lesz a rajt?

– Szombaton 11 órakor a gyöngyösi Károly Róbert Campus és nádfedeles mellett lévő sportcsarnoktól vág neki a mezőny, vasárnap pedig Sástón, az Oxygen Adrenalin Park lesz a 10 órási rajt helyszíne.Fotó: www.matrabikersc.hu

– Milyen programokat terveznek még erre a két napra?

– A kerékpárverseny mellett több családbarát és sportosabb, rövidebb-hosszabb gyalogtúra programokkal is készülünk kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Többféle útvonal közül lehet választani. Egy igazi turistaparadicsom a Mátra, ugyanis a széltében-hosszában 20-50 kilométernyi területen közel ezer kilométernyi jelölt turistaút vár felfedezésre. Terveink szerint e-bike (elektromos kerékpár) bemutatót, e-bike- és mountainbike-túrát is szervezünk a Nagy-Halmaj-rétre és a Szalajka-házhoz.

– Úgy tudom, hogy a kerékpárversenyre kedvezményes nevezési díjjal is készülnek.

– Az Év honlapja 2020 pályázaton az a közönségszavazó, aki szavazatáról beküldte nekünk a képernyőképet, 70 százalékos kedvezményben részesül a verseny nevezési díjából.

– Hátha valaki nem hallott róla: mi is volt ez a honlap verseny?

– Sok szavazat érkezett a honlapunkra, amit most itt is nagyon köszönünk. A közönségszavazásnál a negyedik helyre kerültünk, ezért ezt a díjat nem mi vittük el. Azonban a honlapok szakmai értékelésénél a zsűri nekünk ítélte a különdíjat Életmód és sport kategóriában, amire nagyon büszkék vagyunk.

– A díjhoz gratulálok, és biztatok mindenkit, hogy ne csak a design miatt keresse fel ezt a honlapot, hanem azért is, hogy minden fontos információt megkapjon az I. Tour de Gyöngyössel kapcsolatban.

Kiemelt tartalmak