ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Magda Boldizsár pályafutása 25. egyéni bajnoki címét szerezte

2022. 06. 08. Hírek

Magda Boldizsár a hat tagú gyöngyösi csapat legeredményesebb versenyzőjeként zárt a Kaposváron rendezett ifjúsági országos bajnokságon. A Parafa Úszó Klub kiválósága hat számban állt rajtkőre, 100 méter pillangón arany-, 100 és 50 méter gyorson valamint 50 pillangón ezüst-, míg 50 méter háton bronzérmet szerzett. A 100 méter pillangón aratott győzelmével megszerezte pályafutása 25. egyéni bajnoki címét. Az ezüstérmes számokban is mindössze századokkal maradt el az aranyéremtől.

Magda Boldizsár teljesítményével kiérdemelte, hogy tagja lehet a július 6–10. között Romániában esedékes LEN Junior Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak.

A szintén gyöngyösi színekben szereplő Pampuk Panna, Várkonyi Lili, Boári Benett, Gulyás Csaba, és Ozsvárt Bence is sikerélménnyel térhetett haza a kaposvári ob-ról. Vaszkó Viktor tanítványai közül a még serdülő korú Boári Benett és Gulyás Csaba eddigi legjobb eredményeiket megúszva nem okoztak csalódást, az idősebbek között is a középmezőny elején végeztek, csakúgy mint a lányok. Ozsvárt Bence három számban úszott B döntőt, ahol tovább javította egyéni legjobbjait.

Forrás: HEOL.HU

Kiemelt tartalmak