Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Lódarázs veszély a Rákóczi-forrás környékén

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 19. 14:18

Több túrázót is megszúrtak lódarazsak az elmúlt napokban a Rákóczi-forrás közelében. Darázsszúrás esetén – még akkor is, ha nem vagyunk allergiásak – forduljunk mihamarabb orvoshoz – javasolják a szakemberek.

Az Egererdő Zrt. kommunikációs-és közjóléti vezetője a Gyöngyösi TV-nek elmondta mivel erdei környezetben van vegyszeresen kiirtani nem lehet őket, ezért a legfontosabb, hogy a hideg idő beköszöntéig kerülni kell ezeket a táblával jelzett területeket. Vígh Ilona hozzátette, nem csak a forrás környékét, hanem az idős erdőket is érdemes kerülni, amelyekben túltartott állományok, odvasodott fák vannak, hiszen az odúkban szívesen megtelepszik a lódarázs, és onnan lesből támadva agresszíven közelít a kirándulók felé.

Dr. Nagy Éva háziorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy azért nagyon veszélyes a lódarázs-csípés, mert egyrészt sokkal nagyobb állatról beszélünk, másrészt nem méhecske, tehát nem szúr, hanem harap, így nagyobb sebet is ejt és sokkal több méreganyagot visz a szervezetbe.

A lódarázs-veszély addig áll fenn, amíg be nem köszönt a hidegebb, csapadékos időjárás, 5-10 fok környékén már gyengül a veszély.

Kiemelt tartalmak