Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Lezárják a Kármán József utcát a Borpalota felújítása miatt

2023. 09. 14. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 09. 25. 16:34

A Borpalota épületének felújítása miatt szeptember 15-étől lezárják Gyöngyösön a Kármán József utca egyirányú szakaszát, ahol a gépkocsiforgalom és parkolás is megszűnik.

Szeptember 15-én kezdődik a Koháry István utcában álló, helyi védelem alatt álló Borpalota épületének teljeskörű felújítása. A jelenleg is borászatként üzemelő épületet 1907-ben a Gyöngyös- Visonta Borértékesítő Szövetkezet építette eklektikus stílusban. Állapota az elmúlt száz évben jelentősen leromlott, ezért teljeskörű felújításra szorul, ami forgalomkorlátozással jár, az épület sajátosságai miatt pedig közterületet is használatba kell venni.

A felújítás miatt szeptember 15-én, pénteken lezárják a Kármán József utca egyirányú szakaszát, ahol a gépkocsiforgalom és parkolás is hosszabb időre megszűnik, a munkálatok miatt várhatóan két éven át lesz érvényben a forgalomkorlátozás. Az építkezéssel, vészhelyzettel, közműszolgáltatókkal, illetve a szemétszállítással kapcsolatos gépkocsiforgalom a felújítás alatt is zavartalan lesz, és a gyalogos forgalom is akadálytalanul biztosított marad.

Az autóval közlekedők számára a következő, könnyen megközelíthető, ingyenes parkolási lehetőségeket ajánljuk:

  • Kossuth Lajos utca,
  • Kossuth Lajos utca bíróság előtti területe,
  • Könyves Kálmán tér Kossuth Lajos utca felőli oldala,
  • Kossuth Lajos utca és Egri út csomópontjában található nagy parkoló,
  • Honvéd utcai P+R parkoló,
  • Vasöntő utca,
  • Dobó utca.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a feltételekhez kötött várakozási zónákban csak két óra időtartamban lehet parkolni, a parkolási idő kezdetét pedig műanyag tanuló órán kell beállítani, és jól láthatóan a szélvédő mögé helyezni.

Köszönjük a közlekedők megértését és türelmét.

Kiemelt tartalmak