ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Lakossági felajánlásokat is várnak a városi sportmúzeumhoz

2022. 07. 08. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 07. 13. 13:43

Elkezdődött a tervezett gyöngyösi sportmúzeum gyűjteményének kialakítása. A Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésre megvalósuló kiállításhoz a város lakóitól is várnak felajánlásokat.

A gyöngyösi sportmúzeum létrehozásának ötlete Balázs Ernőtől, Gyöngyös Város Barátainak Köre korábbi elnökétől származik, a szervezet támogatást is nyert a kiállítás létrehozására, és felajánlásokat is gyűjtött a múzeum kialakításához. A sportmúzeum a volt honvédségi laktanyában, a városi sportcsarnokkal szembeni épületben kialakítandó úgynevezett Aktív Házban kap majd helyet, amit európai uniós támogatásból újít fel a gyöngyösi önkormányzat.

A napokban közel két tucat helyi sportvezető részvételével tartottak egyeztetést a majdani múzeumról a városházán, ahol valamennyi sportszervezet támogatásáról biztosította a kezdeményezést, és felajánlotta relikviáit a gyűjtemény számára. A kiállítás létrehozása a város sporttörténetének teljes körű feltárására és bemutatására is kiváló lehetőséget nyújt.

Relikviákat, sporttörténeti emlékeket azonban nem csak a sportszervezetektől, hanem a város lakóitól is várnak a gyűjtemény létrehozói. Ha rendelkezik a város sporttörténetével kapcsolatos tárgyi emlékkel, dokumentummal, bármilyen relikviával, segítse vele a múzeum létrejöttét! Ha nem kíván megválni az emléktárgytól, lehetőség van annak digitalizálására is.

A felajánlott tárgyi relikviákat 2022. szeptember 15-éig a Sportfólió Kft.-nél, a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, valamint a Polgármesteri Kabinetirodában adhatják le, egy tételes átvételi elismervény ellenében, melyet innen letölthet:

Elérhetőségek:

  • Juhász Péter a Sportfólió Kft. ügyvezetője, 30/565-9598, jupe@gyongyosisportfolio.hu
  • Snakóczki Andrea – nemzetiségi és civil referens, 30/229-5043 snakoczki.andrea@gyongyosph.hu
  • Csárdás László – külügyi referens, 70/383-0816 csardas.laszlo@gyongyosph.hu
  • Pifkó Tamás – kommunikációs vezető, 70/436-2052 pifko.tamas@gyongyosph.hu
Kiemelt tartalmak