ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Közműfejlesztés előzi meg a Petőfi utca útfelújítási munkáit

2022. 03. 04. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 03. 10. 11:24

Megkezdődött az állami fenntartású belterületi utak felújítása. A munkálatok a Damjanich utcán kezdődtek, a munkagépek az állatkerttől haladnak a belváros felé. Áprilisban a Petőfi utca felújítását is elkezdik, amit közműfelújítások előznek meg.

A Petőfi Sándor utca felújítása a tervek szerint 2022. április elején indul a HE-DO Építő Zrt. kivitelezésében. A munkák megkövetelik, hogy a burkolatban, illetve a felszín alatt lévő közműfelújítási munkák megelőzzék az útépítési munkákat.

Az előzetes információk alapján három közműszolgáltató, a Heves Megyei Vízmű Zrt., a TIGÁZ és a Magyar Telekom is érintett felújítási munkákkal a területen.

A Vízmű a meglévő ivóvízhálózaton végez felújítási munkákat, a TIGÁZ két zsellérköz ellátását tervezi, amit a Petőfi utcai gerincvezetékre köt rá, a Magyar Telekom pedig alépítményi hálózatot épít a járdákban a két éve megkezdett korszerűsítési tervének megfelelően.

Az érintett szolgáltatók bevonásával a Gyöngyösi Közös Önkormányzat Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága egyeztetést tartott annak érdekében, hogy az érintettek egymás tevékenységét ismerjék, közösen koordinálják tevékenységüket, hogy az útrekonstrukció munkálatainak megkezdésére levonuljanak a területről.

Ennek eredményeként a mai napon rendelkezésre álló információk szerint:

  • A Heves Megyei Vízmű Zrt. az ivóvízvezeték bekötések cseréjét 2022. 03. 07-én kezdi meg és folyamatosan halad a Szent Bertalan utca felől északi irányba. A házi bekötések helyét pontszerűen tárják fel, és végzik el a tervezett javításokat, cseréket. A gerincvezeték nem kerül kicserélésre. A forgalomban terelések, időnként félpályás lezárások várhatók. A szolgáltató a forgalomtechnikai tervet elkészíttette, rendelkezésre áll. Az első ütem során ez kb. 70 db házibekötést jelent.
  • A TIGÁZ Zrt., illetve a kivitelezést végző N+F Kft. a Petőfi utca 47-49. sz. épületek közötti köz és a 49-51. sz. közötti épületek vonalában a Petőfi S. u. burkolatában haladó gázvezeték gerincre csatlakozásához szükséges munkákat, előzetes közlése szerint 2022. március 16-18. között egy-egy nap alatt elvégzi, tájékoztatása szerint a HE-DO Zrt. – mint az útfelújítás kivitelezője – közreműködésével. Ezen napokon a két területen időszakosan félpályás lezárással kell számolni, a forgalom folyamatos fenntartásával, terelésével.
  • A Magyar Telekom beruházását végző Hál-Ép Kft. a Petőfi S. u. 20-40. sz. és 19-33. sz. közötti járdaszakaszon végez alépítmény építési munkákat 2022. március 21-30. között. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a kábelfektetést követően a járdát teljes szélességben aszfaltozzák, kivéve azon szakaszokat, amelyek az útépítés során átépítésre kerülnek. Ezen szakaszok ideiglenes helyreállítást kapnak.

A vállalkozók részletes ütemtervének ismeretében az információkat folyamatosan pontosítjuk. Kérjük az autósok türelmét, az érintett szakaszokon körültekintően, ne megszokásból vezessenek.

Kiemelt tartalmak