Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Könnyebb lesz eljutni autóbusszal a Balatonhoz

2022. 06. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 06. 13. 09:50

Tovább javul a Balaton elérhetősége az ország számos pontjáról, és még kedvezőbbé válnak az autóbuszok és a vonatok közötti csatlakozások a tó térségében – közölte a Volánbusz Zrt.

2022. június 16-tól, a nyári tanszünet kezdetétől még kedvezőbbé válik a Balaton elérése az ország számos pontjáról, mivel több új járat indul: egyes járatok gyakrabban és több települést érintve közlekednek, illetve számos városban tovább javulnak az autóbuszok és a vonatok közötti átszállási lehetőségek, melyek eredményeképpen többek között Gyöngyös térségéből is javul a tó elérhetősége.

Az idei évben gyakrabban indul az Eger-Gyöngyös és a Balaton között közlekedő autóbuszjárat, mivel a nyári tanszünetben a Volánbusz már minden nap biztosít közvetlen kapcsolatot Heves megye térségéből a tóhoz. Az autóbuszjárat Gyöngyös és Siófok között expresszjáratként közlekedik, majd Siófoktól a déli part valamennyi települését érintve már egészen Keszthely–Hévízig biztosít közvetlen kapcsolatot. Az autóbusz Egerből reggel 7:55-kor, Gyöngyösről 8:55-kor indul, kedvező csatlakozásokat biztosítva a megye többi települése felől, majd Siófokra egy útközbeni, 10 perces szünettel 11:44-kor érkezik, ahonnan kora este 18:10-kor indul vissza Gyöngyös és Eger felé. Gyöngyösre 21:00-ra, Egerbe 21:55-re érkezik. Az autóbuszjárat így akár rövidebb, akár hosszabb pihenéshez, fürdőzéshez is kiváló eljutást biztosít Heves megyéből a tó számos pontjára, illetve Hévízre is.

További változások is életbe lépnek az autóbuszmenetrendben június 16-ától, ugyanis új menetrend szerint közlekednek majd az autóbuszjáratok a Salgótarján – Bátonyterenye – Pásztó – Gyöngyös viszonylaton. A változás eredményeként Salgótarján – Pásztó – Gyöngyös között, valamint Bátonyterenye – Szuha és Mátraszőlős térségében az autóbuszok ütemes menetrend szerint indulnak, több közvetlen kapcsolatot biztosítanak a térség települései között, javulnak a csatlakozások az autóbuszok között, valamint az autóbuszok és a vonatok között is, továbbá több vonalon a menetrendi kínálat is bővül. A változásokról itt olvashat részletesen.

Kiemelt tartalmak