ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Kijavította a menetrend hibáit a Volánbusz Zrt.

2022. 07. 26. Közlemények, hirdetmények Utolsó módosítás: 2022. 07. 27. 10:44

Orvosolta Gyöngyös Város helyi közlekedéssel érintett autóbusz megállóhelyein tapasztalt utastájékoztatási hibát a Volánbusz Zrt.

Mint a közlekedési társaság írja, ennek során megállapításra került, hogy a 2022. július 18-án életbe lépő ideiglenes lezárásról szóló tájékoztatás elhelyezésre került a megállóhelyeken. Azonban az érvényes menetrendet tartalmazó indulási jegyzékek, nemcsak a helyi közlekedésben a lezárás időtartama alatt kimaradó megállóhelyekről kerültek eltávolításra, hanem a változással érintett egyéb megállóhelyeken is, ahol így csupán az ideiglenes lezárásról készített utastájékoztatóból az utasok nem tudtak informálódni a megállóhely menetrendjéről. A hibás utastájékoztatás 4 megállóhelyet érintett, melyből a Dr. Harrer Ferenc úti megállóhelyen a valós idejű utastájékoztató rendszer megfelelően működött.

Az érintett megállóhelyeken az eredeti indulási jegyzékek visszahelyezésre kerültek, amelyek a kiegészítésként szolgáló ideiglenes forgalomterelés alatti utastájékoztató hirdetménnyel együtt már megfelelő információt nyújthatnak az utasok számára.

Az útlezárások miatti ideiglenes helyi járati útvonal változásokról társaságunknál nem készül percre pontos menetrend, tekintve, hogy általában a lezárásról történő értesítést követően nem áll elegendő idő rendelkezésre a társaságon belüli tervezési és megvalósítási folyamatok teljes elvégzésére, mint pl. egy új menetrend bevezetésénél. Továbbá az útlezárás miatt a városban fellépő esetleges forgalmi zavarok miatt, nem könnyen tervezhető olyan menetrend, amely a napról napra változó rendkívüli körülmények mellett egyformán betartható. A társaség ezért az eredeti menetrend mellett autóbuszvonalanként az ideiglenes forgalomterelés következtében kimaradó megállóhelyeket és a helyettük ideiglenesen bevont megállóhelyeket, valamint kiegészítő információkat tartalmazó hirdetményt helyez el ebben az esetben a megállóhelyeken.

A Volánbusz Zrt. közlése szerint a jegyzékeken szereplő információk betűmérete a cég arculatának megfelelően kialakított, országosan használt formátum, melytől eltérni nem tudnak.

Mellékletek:

Ideiglenes forgalmi változásról készült tájékoztató
Útmutató a helyi járati menetrend-megjelenítő használatához

Kiemelt tartalmak