Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ki legyen a város díszpolgára?

2023. 02. 02. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 02. 11. 20:36

Az önkormányzat március elsejéig várja a felterjesztéseket a város legrangosabb elismerése, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate, valamint a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetésre.

A Pro Civitate kitüntetés olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A kitüntetés egyének és közösségek részére is adományozható. A felterjesztéseket március elsejéig várja az önkormányzat, a részletes felhívás ide kattintva olvasható.

Ugyancsak március elsejéig várják a felterjesztéseket a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetésre, amely azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyösön az ifjúság érdekében a felterjesztés időpontját megelőző időszakban vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően több éven keresztül kiemelkedő nevelő-oktató munkát végeztek, akik a gyermekek, tanulók érdeklődését, fejlesztését szem előtt tartják és akik az alkalmazott módszereikben követendő példaként szolgálnak a többi pedagógus számára. A díj egy óvodapedagógus, egy általános vagy alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus és egy középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére ítélhető oda. A részletes felhívásért ide kattintson.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő és a javasolt személy elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail-címen.

Kiemelt tartalmak