Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ki legyen a város díszpolgára és érdemes pedagógusa?

2024. 02. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 15. 18:25

Március elsejéig várja az önkormányzat a felterjesztéseket a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetésre és a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerésre.

A Pro Civitate kitüntetés Gyöngyös legrangosabb elismerése. A díszpolgári címmel együtt járó díj olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A Pro Civitate kitüntetésből közösségek részére legfeljebb évente egy, egyének részére évente legfeljebb kettő adományozható.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyös városban az ifjúság érdekében a felterjesztés időpontját vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően több éven keresztül kiemelkedő nevelő-oktató munkát végeztek, akik a gyermekek, tanulók érdeklődését, fejlesztését szem előtt tartják, és akik az alkalmazott módszereikben követendő példaként szolgálnak a többi pedagógus számára. A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható egy óvodapedagógus, egy általános/alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus és egy középiskolában/felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére.

Mindkét kitüntetés felterjesztésének március 1-je a határideje. Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő és a javasolt személy elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen.

A Pro Civitate kitüntetés adományozásának részletes felhívását ide kattintva olvashatja el, míg a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetés felhívása itt található.

Kiemelt tartalmak