Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kátyúzzák a gyöngyösi utakat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 27. 13:08

Elkezdődött az önkormányzati tulajdonban lévő utak mentesítő kátyúzása Gyöngyösön. A télvégi munkálatok érintik a város északi és déli részét, a belvárost és Mátrafüredet is. A hideg idő miatt egyelőre csak a balesetveszélyes úthibák hideg aszfaltos javításra van lehetőség, a melegaszfaltos kátyúzás tavasszal kezdődhet el.

Az önkormányzat minden tavasszal felméri a tulajdonában lévő gyöngyösi utakat, és amelyek – főként a téli fagyok miatt – balesetveszélyessé váltak, kátyúzással kijavítják. Az úthibák javításának megkezdése előtt figyelembe veszik a lakosságtól érkezett bejelentéseket, igényeket is.

Kővári László, az önkormányzat útellenőre elmondta: egyelőre hideg aszfalttal, főként a város frekventált útjait javítják. Ilyen a Kenyérgyár út, a Ringsted úti híd, a Kolozsvári utca, az Őrálló és a Zrínyi utca.

Az útellenőr azt mondja, az időjárásnak és a tavalyi javítási munkáknak köszönhetően most kevesebb az úthiba, mint az elmúlt évek hasonló időszakában volt korábban.

A jelenlegi munkát még a tavalyi költségvetésben útkarbantartásra meghatározott összegből áthozott forrásból végzik. Az útellenőr hozzátette: az idei büdzsében a tavalyinál több pénzt tervezett a város az utak javítására. A költségvetést a héten véglegesíti a polgármester.

Több olyan útszakasz is van a város, melyet nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tart karban. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út.

Kiemelt tartalmak