ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Kapaszkodót és élményt kerestek februárban az olvasók

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 27. Kultúra

Ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastak februárban is a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár látogatói, mint januárban. Ahogyan az év első hónapjában, úgy most is listába rendeztük a februárban kikölcsönzött könyveket. Ez a sorrend szubjektív, de mégis képet ad arról, hogyan, miket olvasunk mi, gyöngyösiek. Ez azt is jelenti, hogy kizárólag olyan könyvek kerültek fel a listára, melyeket a könyvtár olvasói kedvelnek.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár kölcsönzési toplistáját februárban Edith Eva Eger tavaly év végén debütált Az ajándék című könyve vezeti. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb olvasó erre a kötetre volt kíváncsi. A döntés című sikerkönyv szerzőjének új, inspiráló és gyakorlati tanácsokat tartalmazó kalauza segít, hogy megszabaduljunk a romboló mintáinktól és bénító gondolatainktól, s ezáltal szabadon élvezhessük az életet. Az ajándékkal Eger olyan kézikönyvet nyújt át olvasóinak, amely szelíden bátorít bennünket mindazon gondolataink és viselkedésünk megváltoztatására, amelyek a múltban gúzsba kötöttek bennünket. Továbbá segít bennünket, hogy kitörhessünk az önmagunk építette börtönből, feldolgozzuk traumáinkat és élvezzük az életet.

A képzeletbeli könyves dobogón maradt Náray Tamás a Zarah-trilógiával, és jó pár helyet menetelt előre Ken Follett katedrális-sorozatának legújabb kötete.

A februári lista további helyeit még mindig a kortárs szerzők foglalják el, és egyre népszerűbbek a krimik, a thrillerek és az újonnan megjelenő romantikus regények. Érdekesség, hogy sok idősebb olvasó kedveli a fantasy könyveket.

A könyvtár februári kölcsönzési toplistája:

 1. Edith Eva Eger: Az ajándék
 2. Ken Follett: Egy új korszak hajnala: a katedrális előzménye
 3. Náray Tamás: Zarah-trilógia
 4. Lucinda Riley: A hét nővér – sorozat
 5. Fábián Janka: A könyvárus lány, Julie könyvkuckója
 6. Jo Nesbo: A birodalom
 7. Baráth Viktória: A főnök – sorozat
 8. Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
 9. Csernus Imre: Főnix
 10. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
 11. Jojo Moyes: Áradó fény
 12. Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Kiemelt tartalmak