Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Forrást és vízesést is találhatnak a kirándulók

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 27. Színes

A héten beköszöntött a tavaszi idő, ezért várhatóan sokan a szabadba vágynak. Nekik szólnak azok a túrajavaslataink, amelyek most a Mátra erdeibe invitálják a kirándulókat. Javaslataink felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ideálisak.

Mátrafüred – Mátraháza

A túra hossza: 4,7 km, kb.1-1,5 óra

Mátrafüredről a Mátra első jelzett turistaútján, a Széki István-úton vezet a túra, végig a piros- jelzésen. Utunk során érintjük a Máriácska nevű kegyhelyet, majd a Gyökeres forrást, ahol a hajdani kőkunyhó alapjai még felsejlenek. Mátraházáról akár a sárga+ jelzésen Farkas-kutat, majd Sástót érintve juthatunk vissza.

Ilona-völgyi vízesés

A túra hossza: A Szent István-kúttól 2 km a vízesés, Parádfürdőtől 5 km

Parádfürdőről, az Erzsébet Park Hotel mögötti úton déli irányban induló úton térjünk le. Gépkocsival egészen az ifjúsági tábor utáni Szent István-kútig be tudunk menni az aszfaltos úton. A kút mellett pihenő és parkoló található, autóval idáig lehet bejönni. Maradunk egyenesen az úton, a zöld jelzéseket követve, a várbükki elágazás után ismét bevezet az út az erdőbe, majd a patak mentén szép bükkösben haladunk tovább. A vízesés hóolvadás vagy nagyobb csapadék után nagyon látványos, ideális kirándulási célpont felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Kiemelt tartalmak