Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Javul majd a csapadékelvezetés hatékonysága az úttest szélesítésével

2022. 09. 21. Hírek

Szélesítik az úttestet a Berze Nagy János utcában, ahol várhatóan október végéig zajlanak majd munkák a több mint 9 millió forintos önkormányzati beruházás keretében.

Jelentősen javul majd a csapadékvízelvezető-rendszer hatékonysága a Berze Nagy János utcában, ahol az úttest szélesítését végzik el a szakemberek a következő hetekben. Az északi városrészben az elmúlt években csapadékvízelvezető-rendszert alakítottak ki, amely azonban csak az úttest szélesítésével látná el megfelelően a feladatát. Forráshiány miatt ez a munka eddig nem tudott megvalósulni, idén azonban megkezdődik a szélesítés: az első ütemben mintegy 150 méteren szélesítik ki az utat egy méterrel a páratlan oldalon az Északi Külhatár utcától indulva. Az érintett ingatlanok kapubejárói minden egyes esetben szintben csatlakoznak majd az úthoz, hogy a gépkocsival történő közlekedés biztonságos legyen.

A több mint 9 millió forintból megvalósuló beruházást a Városgondozási Zrt. végzi, amely a munkák megkezdését követően három héten belül végez a feladatokkal. A befejezési határidő október 28-a.

Kiemelt tartalmak