ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Ismét összeült az Idősügyi Tanács

2022. 09. 21. Hírek

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben ritkultak az Idősügyi Tanács ülései Gyöngyösön, így a városban működő nyugdíjas szervezetek képviselői hosszú idő után találkoztak ismét Hiesz György polgármesterrel.

Nehéz időszak előtt állunk, az energiaválság, az infláció és a gyengülő forint hatását az állampolgárok és az önkormányzat is a saját bőrén fogja érezni, ezért mindenkinek fel kell készülnie a következő hónapokra – mondta Hiesz György polgármester az Idősügyi Tanács ülésén, ahol a városban működő nyugdíjas szervezetek képviselőit egyebek mellett arról tájékoztatta, hogy folyamatban van az önkormányzat, valamint annak intézményei és cégei működésének energetikai felülvizsgálata. Ahol lehet, energetikai korszerűsítését hajtanak végre, a fogyasztókat energiatakarékosra cserélik, arról azonban egyelőre nem született döntés, hogy intézmények működését leállítanák. Hiesz György ugyanakkor ennek a lehetőségét sem zárta ki – mint fogalmazott: a következő hetekben fog eldőlni, hogyan tudja kezelni az önkormányzat a megugró energiaárak problémáját.

A városvezető arról is beszámolt az Idősügyi Tanács tagjainak, hogy az önkormányzati segélyek folyósítására elkülönített keret megemelését tervezik annak érdekében, hogy segítséget tudjanak nyújtani azoknak, akik nehéz helyzetbe kerülnek az emelkedő árak és energiaköltségek miatt.

Az ülésen az elmúlt időszak beruházásairól és a tervezett fejlesztésekről is tájékoztatást adott a városvezető, aki meghívta a résztvevőket az október 4-én, az idősek világnapja alkalmából rendezendő ünnepségre, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is külön köszöntik majd az 50., 60., 70. évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Az Idősügyi Tanács idén még egyszer találkozik.

Kiemelt tartalmak