ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Ismét korlátozzák a Mátra látogatását, továbbra is kötelező a maszk és a kesztyű

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 04. 17. Covid-19 | Hírek | Videók Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 20:24

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a húsvéti korlátozó intézkedések, az elmúlt hétvégén jelentősen kevesebben látogatták a Mátrát, mint az ilyenkor szokásos időszakban. A kisebb forgalom, a kevesebb személyi kontaktus pedig hozzájárult a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentéséhez.

A pozitív tapasztalatok alapján Hiesz György polgármester bejelentette: élve a lehetőséggel, hogy a kormány ismét lehetővé tett a településvezetőknek, hogy saját hatáskörben hathatósabb óvintézkedéseket vezessenek be, április 18-19. között az önkormányzat újra korlátozásokat vezet be Gyöngyösön és a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai településrészeken.

Szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig.

A polgármester elmondta: erre azért van szükség, mert a turisták jó része azokból a régiókból, megyékből érkezne, ahol arányaiban sokkal magasabb a fertőzöttség, mint Gyöngyösön.

A városvezető arra kérte a gyöngyösieket és a környékbeli települések lakóit, hogy a jó idő ellenére a hétvégén is inkább maradjanak otthon. Ha mégis kirándulni szeretnének, akkor válasszák az erdei turistautakat. Felhívta a figyelmet arra, hogy csoportos kirándulásra, sportolásra továbbra sincs lehetőség. Csupán az egyéni vagy a háztartásban együtt élők egészségügyi sétája megengedett.

Ugyanígy mellőzni kell más egyéb csoportos összejövetelt is.

A hétvégén újra életbe lép a kötelező maszk- és kesztyűviselés szabálya is Gyöngyösön. A védőfelszerelést a közterületeken és a nyitvatartó üzletekben mindenképpen hordani kell. A rendelkezés nem csak a gyöngyösiekre érvényes, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is.

Ha valakinek nem áll rendelkezésre szájmaszk, arcát egy sállal vagy kendővel is eltakarhatja.

Hiesz György elmondta: sok üzlet már húsvétkor példát mutatott az önkormányzati rendelet betartásával, ám van, ahol a dolgozókat nem kötelezik a védőfelszerelések viselésére. A polgármester hangsúlyozta: mindenki biztonsága érdekében még ma azzal a kéréssel fordul az üzletvezetőkhöz, legyenek ők is partnerek, és alkalmazottaik is maszkban és kesztyűben végezzék a munkájukat.

Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják.

A polgármester a korlátozások fegyelmezett betartására, valamint arra kért mindenkit, hogy a hétvégét töltsék otthonaikban.

https://www.facebook.com/gyongyos.oldala/videos/629935694259338/

Kiemelt tartalmak