Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ismeretlenek jelölnek meg úthibákat a városban

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 11. Hírek

Az önkormányzat kezelésében lévő utcákban hetek óta zajlik a kátyúzás, a helyreállítandó területeket rózsaszínnel és narancssárgával jelölték meg a szakemberek, az útellenőr azonban azt tapasztalta, hogy egyes hibákat valaki zöld és citromsárga színnel fújt körbe. Ez nem csak megtévesztő, hanem büntethető is.

A városi utak kátyúzása májusban kezdődött, és a tavalyinál jóval többet, mintegy 33 millió forintot szán az önkormányzat a munkákra. Az első ütemben, ami jelenleg is zajlik, 45 utcában javítják az úthibákat.

Ha valaki Gyöngyös belterületén balesetveszélyes úthibákat és kátyúkat tapasztal, a város megújult honlapján, a gyongyos.hu oldal lakossági bejelentésre szolgáló felületén jelezze azt az önkormányzatnak. Itt a helyszín pontos koordinátáival egy térképen is pontosan megjelölhető a kifogásolt úthiba.

Fontos továbbá, hogy több olyan útszakasz is van a városban, melyet nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tart karban. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek helyreállítása az út kezelőjének a feladata.

Abban az esetben, ha a bejelentés nem a város kezelésében lévő utat érinti, az információt az önkormányzat továbbítja az út kezelője felé.

Kiemelt tartalmak