ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Innováció és szakmaiság – Lehotai Magdolna az Év Pedagógusa

2021. 11. 26. Hírek

Idei évben első alkalommal ítélték oda az Év Pedagógusa szakmai díjakat, melynek ünnepélyes átadására Gyöngyösön, az Innovációs Központban került sor. Dr. Danyi Gyula a központ vezetője elmondta, nagyjából másfél éve született meg a gondolat, hogy életre hívják ezt a szakmai díjat, az elmúlt időszak pedig megerősítette, hogy szükség van arra, hogy bemutassák milyen jó gyakorlatok vannak az országban.

Ez egy szakmai alapukon nyugvó díj, nem tetszési indexen múlott kik részesülnek az elismerésben, hanem iskolák, óvodák komoly ajánlásokat fogalmaztak meg, amely alapján egy szakmai zsűri döntött. Most 168 jelöltből választották ki a nyolc legjobbat, akik közt ott van Lehotai Magdolna, a Mesevár Tagóvoda vezetője. Dr. Danyi Gyula kiemelte, Magdolna szakmaisága példaértékű és mint fogalmazott, öröm és büszkeség, hogy az első díj esetében helyi érdekeltség is született.

Lehotai Magdolna a díj kapcsán elmondta, nem számított az elismerésre, hiszen mint fogalmazott a Mesevár Tagóvoda egy nagyon pici intézmény, ugyanakkor kétségtelen, hogy nagyon sok feladattal és kihívással találkoznak munkájuk során. Ám mint mondja, mindig a megoldáson gondolkodnak, így igyekeznek adományokkal segíteni a gyerekeket, vagy a szülőknek támogatást biztosítani.

Szakmaiságát és elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a díjátadóról sietett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre, ahol jelenleg gyermek- és ifjúságvédelmet hallgat. Lehotai Magdolna hisz az élethosszig tartó tanulásban és az a terület, ahol ő dolgozik mindig tartogat olyan kihívásokat, amelynél elengedhetetlen a naprakész tudás.

Kiemelt tartalmak