Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A gyöngyösi egyetemi docens is Prima díjat kapott

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 27. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 28. 19:41

Heves megyében szombaton este adták át a megyei Prima díjat azoknak, akik kiemelkedő munkájuknak, teljesítményüknek köszönhetően méltóvá váltak az elismerése.

A kitüntetésben részesült többek között a gyöngyösi dr. Novák Tamás is, a Magyar Agrár- él Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus oktatója. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnöke Demján Sándor, több mint tíz évvel ezelőtt alapította meg a a politikától független, rangos Prima díjat, mellyel a szellemi, kulturális, művészeti, tudományos és sportélt kiválóságait ismerik el.

Micski Marianna, a VOSZ Heves Megyei Szervezetének elnöke ünnepi nyitóbeszédében hangsúlyozta: a Prima-jelöltek értékalkotó tevékenysége nélkül a megye vállalkozói környezete is szegényebb lenne.

– Utoljára 2019-ben adtuk át a Prima díjakat, és akkor senki nem gondolta, mennyire megváltozik majd az életünk. Megterhelő és nehéz volt az elmúlt két év. Sajnos idén ősztől ismét a bizonytalanság lett rajtunk úrrá, és nem tudjuk, mikor lesz ennek vége. Mindennek ellenére szerencsések vagyunk, mert van kiket ünnepelnünk, és díjazhatjuk a kitartást, a tehetséget, az alázatot, az egyedi, tartalmas életutat. Fontos ez, mert különösen most olyan nagy szükség van példaképekre, mint egy falat kenyérre – tette hozzá az elnök.

Az ünneplőket köszöntötte Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is, aki kiemelte: az elmúlt két évben tanúsított helytállásáért egy képzeletbeli Prima díjat minden egészségügyi dolgozó megérdemelne. Hozzátette: a szolidaritás, a kitartás, a türelem, és az értékteremtés magát a reményt jelenti napjainkban.

Az idén kilenc jelölt közül választották ki a három Megyei Prima Díjast, köztük Magyar Sport kategóriában Gledura Benjamin sakkozót, Magyar Tudomány kategóriában dr. Novák Tamás matematikus, részecskekutatót, valamint Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Batári Antal irodalom oktatót.

Jelölt volt még Lévay Petra úszó, triatlonista; Major Levente iskolaigazgató; Csillag Tamás hagyományőrző; Molnár László festő; a gyöngyösi Autista Segítő Központ, valamint a Polifónia Vegyeskar.

Fotó: Huszár Márk

A rendezvényen a Megyei Év Vállalkozója Díjazásban részesült:

-Berzsényi Gergely (Credo Media, Gyöngyös)

-Karkus János (K64 FARM Kft., Besenyőtelek)

-Gecse István (egyéni vállalkozó, Aldebrő)

-Kovács István (Hungarosushi Kft., Eger)

-Farkas Gyöngyi (Brutt Saver Hungary Kft., Gyöngyös)

-Ivicz Gyula (Syllabus Bt., Gyöngyös)

-Kiss Krisztián (Gyöngyösi Őrangyal Vagyonvédelmi Kft., Gyöngyös)

-Sulyok Zsolt (Bakkhosz Bt., Gyöngyös)

Országos Év Vállalkozója Díjban részesül Kósa László (Kékes Étterem, Gyöngyös). A díj odaítéléséről a VOSZ országos elnökség döntött. Kitüntetését Budapesten, a december 3-ai Vállalkozók napja ünnepségsorozaton veszi át a Művészetek Palotájában.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díját kapta a szombaton Egerszalókon megrendezett megyei ünnepségen Teleki Klári egri művészetpártoló, aki 14 éve foglalkozik művészeti rendezvények, kiállítások, szervezésével.

Kiemelt tartalmak