ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Illegális szemetelőt fogtak a városrendészek

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 14. Hírek

Új módszerrel veszi fel a harcot az illegálisan szemetelőkkel a gyöngyösi városrendészet mezőőrből, felügyelőből és térfigyelő munkatárs hármasából álló operatív munkacsoportja.

A Gyöngyös Harmadosztály néven ismert városrészén telepített vadkamera már az első nap lebuktatott egy szemetelőt. Az új eszköz révén vették észre a felügyelők, hogy a nemrég, épp az illegális szeméthalmok felszámolását segítő pályázat keretén belül megtisztított terület újra szemetes. A felvételek alapján be lehetett azonosítani azt a személyt, aki traktorral szállította a területre a hulladékot. A felügyelők az azonosítást követően felkeresték az elkövetőt, aki elismerte a tettét, így vele szemben eljárás indult.

Ferenczy Dániel, az önkormányzat keretein belül működő Városrendészeti Igazgatóság vezetője elmondta: a hulladéktörvény módosítását követően lehetőség van arra, hogy az illetékes szervek szigorúbban járjanak el a fenti esetekben. Az igazgató hangsúlyozta: az illegális szemétlerakás elleni küzdelemben elengedhetetlen az olyan innovatív rendészeti módszer bevezetése, melyben ötvözik a világos és egyértelmű eljárásrendet, a kollegák szakmai felkészültségét, valamint a modern és hatékony eszközöket.

Kiemelt tartalmak