Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Így lehet most kölcsönözni a könyvtárban

2023. 01. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 01. 19. 11:09

A Vachott Sándor Városi Könyvtár január 31-éig energiatakarékossági okokból zárva tart, de az olvasás öröméről így sem kell senkinek lemondania, a kölcsönzésre a Fő téren és a fiókkönyvtárban is van lehetőség.

Január 10-étől két módon is kölcsönözhetünk könyvet a Vachott Sándor Könyvtárban: a koronavírus-járvány idején bevezetett hátsó ajtós kölcsönzés a hét két napján is elérhető, míg szerdánként személyesen is lehetőség van válogatni a könyvek között.

A telefonon, email-ben vagy messengeren megrendelt könyveket a könyvtár munkatársai összekészítik, és a hátsó ajtón kiadják az olvasóknak kedden 14 és 17, illetve pénteken 9 és 12 óra között. Szerdán 9 és 12 óra között személyesen is lehet válogatni a könyvek a között az úgynevezett fürge kölcsönzés keretében. Erre a nyolcvanasi fiókkönyvtárban is van lehetőség hétfőnként 10 és 12 óra között.

A gyöngyösi könyvtár egyébként továbbra is népszerű: a megváltozott nyitvatartás mellett 2022 év végéig 3700 olvasó több mint 17 000 könyvet kölcsönzött ki.

A könyvtár a jelenlegi tervek szerint február 1-jén nyit majd újra, rendezvényeit pedig Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója köré szervezi: februrár 3-a és 5-e között a Petőfi Irodalmi Múzeum tematikus Petőfi-busza érkezik Gyöngyösre, de a költészet napja alkalmából rendezendő vers-tér is az 1848-as forradalom költőjét állítja a figyelem középpontjába.

A könyvtár igazgatója, Szekeresné Sennyei Mária a napokban a Gyöngyösi TV vendége volt, a beszélgetés itt visszanézhető.

Kiemelt tartalmak