Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Huszonötödször indulnak a Kékes meghódítására

2022. 08. 26. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 30. 11:24

Huszonötödik alkalommal rendezi meg a legszebb és legnehezebb hazai futóversenyt, a Kékes Csúcsfutást a Budapest Sportiroda (BSI).

Fotó: Gyöngyösi TV

A Kékes Csúcsfutás története 1998-ban kezdődött, azóta minden évben ezrek zarándokolnak Mátrafüredre, hogy onnan 11,6 km táv és 671 méter szintkülönbség legyőzése után felérjenek az ország tetejére, Kékestetőre.

A legendás táv idén először teljesíthető a klasszikus aszfaltos szerpentin mellett terepen is. A táv és a szintkülönbség szinte pontosan ugyanannyi, az útburkolat, a frissítők eloszlása és a meredekség azonban más karakterisztikájú.
A népszerű viadal nevezési csúcsát 2019-ben állították fel, akkor 2350-en indultak el meghódítani hazánk legmagasabb csúcsát. Érdekesség, hogy több mint harmaduk sík, alföldi megyékből érkezett.

A jubileumi, 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutást augusztus 27-én, szombaton rendezik, a verseny miatt a közlekedőknek forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítaniuk, és több buszjárat sem közlekedik a verseny időtartama alatt. A részletekről a Volánbusz honlapján tájékozódhat, a verseny részeleteiről pedig a Futanet oldalán olvashat. A verseny útvonala az alábbi térképeken látható.

Kiemelt tartalmak