Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Húsvétkor fókuszban a biztonsági öv

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 29. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 11. 10:32

Az ittas járművezetők kiszűrése mellett a biztonsági öv használatának ellenőrzésére koncentrál a rendőrség a közelgő ünnepek alatt.

Hosszú évek óta gyakorlat, hogy a rendőrség húsvét idején az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Ennek köszönhetően a részeg sofőrök által okozott balesetek száma csökkent. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben. Ugyanakkor sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

Mint fogalmaznak, baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata, amely a már bekövetkezett balesetek következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a kirepüléstől, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy indulás előtt ne felejtse el: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszon! Kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

Kiemelt tartalmak