ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hetven fát ültetnek el a következő két hétben Gyöngyösön

2022. 12. 02. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 12. 07. 17:01

Pénteken reggel megérkezett Gyöngyösre az a hetven facsemete, amelyet az önkormányzat a Mol Új Európa Alapítvány fenntarthatósági pályázatán nyert el. A földlabdás hárs-, platán-, kőris- és juharfákat a következő két hétben ültetik el városszerte.

A MOL Új Európa Alapítvány fenntarthatósági pályázatán a tízezer lakosúnál népesebb települések vehettek részt, a program keretében országszerte hétezer fát ültetnek el, a települések legfeljebb hetven csemetére pályázhattak.

Az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen meghirdetett programra a gyöngyösi önkormányzat is benyújtotta pályázatát, ami támogatást nyert, így a város a pályázaton elnyerhető maximális számú, hetven földlabdás facsemetével gazdagodott.

A hárs-, platán-, kőris- és juharfákból álló szállítmány pénteken reggel érkezett Gyöngyösre, és a következő két hétben el is ültetik azokat. A fák a volt honvédségi laktanyában zajló uniós pályázatok által érintett területekre kerülnek, de ültetnek belőlük a Damjanich János, a Kemény János és a Honvéd utcába, valamint a Menház térre is.

Mindeközben zajlik a faültetés a városi költségvetésben elkülönített keret terhére is, ennek keretében több mint hetven fa és háromszáz cserje kerül a közterületekre.

Kiemelt tartalmak