ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Határon átnyúló rajzpályázat – Szentpétervár gyermek szemmel

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 29. Hírek

Alexander Dmitrijevič Beglov, Szentpétervár kormányzójának pártfogásával, Losonc Város Polgármestere, PhDr. Alexandra Pivková rajzpályázatot hirdet gyerekeknek, Szentpétervár a gyermekek szemével 2021: A SZENTPÉTERVÁR MŰVÉSZETE alcímmel.

Az ERMITÁZS Múzeum, amelynek Művészeti Alapjai a világ kulturális örökségének több mint három millió műtárgyát őrzik az őskortól napjainkig, több mint négyszáz teremben kiállítva, a Neva folyó partján található épületkomplexumban, az Orosz Cárok egykori székhelye a Téli palota mellett. Változatos műgyűjtemény, festmények, szobrok, korabeli ruházat, őseink közös használatú tárgyai, az orosz, és a világ művészeinek leghíresebb alkotásai találhatók meg itt, nem beszélve az építészet gyöngyszemeiről, a szentpétervári épületek fenségéről, hidairól és szökőkutairól.

A versenyben általános iskolák, művészeti iskolák, középiskolák diákjai, egyének és csoportok vehetnek részt. A pályaművek maximum A3-as méretűek lehetnek, különféle művészeti technikával készülhetnek –  mint például rajz, festés, vonalrajz, akvarell, kombinált technikák, grafika: linómetszet, fametszet, stb.

Az alkotások beküldési határideje 2021.11.30. a következő címre:

Mestský úrad

oddelenie  školstva, sociálnych vecí, kultúry a športu

Bc. Renáta Libiaková Peržeľová

Novohradská ulica č. 1

984 01 L u č e n e c

Slovenská republika – Szlovákia

A borítékon fel kell tüntetni a “Szentpétervár a gyermekek szemével – verseny” címet.

A beküldött művészeti alkotások a Losonci Városházán valamint Szentpéterváron lesznek kiállítva.

Minden művet a hátoldalán a következő információkkal kell ellátni:

a / szerző neve / + tel. köttetés a  diák jogi képviselőére vagy iskolájára

b / korosztály

c / a tanár neve

d / iskola címe

e / iskola pecsétje

f / alkotásának dátuma

g / a mű címe

A pályázaton csak eredeti alkotások vehetnek részt. Azokat a munkákat, amelyekkel a versenyzők más versenyeken már részt vettek, a szakértői zsűri kizárja! Azok a alkotások, amelyek nem felelnek meg a versenyképességi kritériumoknak, szintén kizárásra kerülnek.

KATEGÓRIÁK (ezek a szlovák iskolás kategóriák)

   I. kat. Művészeti iskolák I/ 6 – 10 év /

   II. kat. Művészeti iskolák II / 11 – 15 év /

  III. kat. Általános iskola 1-4 év

  IV. kat. Általános iskola 5-7 év

   V. kat. Általános iskola 8-9 év

  VI. kat. Középiskolák

VERSENYÉRTÉKELÉS

A pályaműveket a szervező által kijelölt szakértői zsűri értékeli. Az egyes kategóriák első három díja mellett a zsűri különdíjakat is odaítélhet. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a nyeremények egyikét sem ítéljék oda, vagy növeljék a nyeremények számát. A verseny eredményeit közzéteszik a sajtóban és Losonc város hivatalos honlapján www.lucenec.sk. A résztvevőket, akiknek a szakértői zsűri odaítéli az egyik díjat, meghívják a megnyitó ünnepségre, ahol megkapják a díjat és az oklevelet.

A művek a verseny kiírója rendelkezésére állnak, azokat nem adják vissza, és a szervezők saját belátásuk szerint használják fel. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a reklám érdekében másolják a művet a sajtóban.

A versenyző a műalkotása versenybe történő elküldésével beleegyezik a személyes adatainak a rendezvény szervezésével és népszerűsítésével kapcsolatos célú feldolgozására a Szlovák  18/2018 számú törvény alapján a személyes adatok védelméről. Ha a Pályázó 16 év alatti gyermek, akkor a személyes adatainak feldolgozásához a hozzájárulását  a gyermek törvényes képviselője adja.

Kiemelt tartalmak