ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hasznosítsa! – a zöld hulladék nem ellenség

2021. 11. 22. Hírek

Egyre több szakember hívja fel a figyelmet a kertekben, a parkok zöldfelületein összegyűlt lehullott falevelek hasznosságára. A falevelek összegyűjtése és elszállítása helyett használjuk ki a bennük rejlő előnyöket! Az avar számtalan hasznos állatnak és rovarnak nyújt télire búvóhelyet, a fák és bokrok körül összegyűlt avar védi a növényeket a téli fagyoktól, kiváló talajtakaró. Az avar egy része helyben komposztálódik, értékes talajjavító anyagot képezve, a le nem bomlott falevelek pedig tavasszal is elszállíthatók.

Tisztelt Lakók!

Emlékeztetjük Önöket arra, hogy a közszolgáltatás részét képező, házhoz menő lakossági zöldszállítás keretében az elkülönítetten gyűjtött zöld hulladékot alkalmanként

  • összesen 3 db edényben és/vagy zöld színű, lebomló műanyag zsákban  
  • az 1 méteres darabokat kötegelve, legalább egy helyen átkötve  

kell a Közszolgáltatónak átadni a Hulladéknaptárban megjelölt gyűjtési napon.

Szükség esetén pótzsákok vásárolhatók a Közszolgáltató Kenyérgyár utca 19. szám alatti ügyfélszolgálatán, 300 forintos áron. Az „NHSZ Észak-KOM” feliratú, átlátszó zsákok korlátlan mennyiségben, az ütemezett zöldszállítás napján kerülnek elszállításra.

A Hulladéknaptár elérhető a Közszolgáltató, valamint Gyöngyös Város honlapján, a szállítások időpontjáról érdeklődhetnek a Közszolgáltató ügyfélszolgálatán is. Az edényre vonatkozóan nincsenek előírások, edény bérelhető vagy vásárolható a Közszolgáltatótól is.

Nem szállítja el a Közszolgáltató az ömlesztve, vagy a nem „NHSZ Észak-KOM” felirattal ellátott zsákban kihelyezett zöld hulladékot!

Kérjük Önöket, hogy a zöldhulladékot kizárólag a Közszolgáltató által meghirdetett gyűjtési napon, lebomló zöld, vagy átlátszó zsákban és kizárólag az ingatlan előtti közterületre helyezzék ki. Az ettől eltérő időpontban, vagy helyre, illetve az ömlesztve történő zöldhulladék közterületi kihelyezése szabálytalan és bírságolható.

Nincsenek a városban zöldhulladék gyűjtőpontnak kinevezett helyszínek, kérjük, hogy a szállítás napjáig az ingatlanon belül szíveskedjenek tárolni a zöldhulladékot.

Nagyobb mennyiségű, ömlesztett zöldhulladék térítés ellenében, előzetes egyeztetést követően átadható a Terra-Vita Kft. Gábor Áron utcai komposzttelepén, tel: 30/370-5230.  

A zöldhulladékkal kapcsolatos szabályok betartása elengedhetetlen a tiszta, gondozott városkép kialakításához, ehhez kérjük az Önök segítségét.      

 Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal

                                                               Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság

Kiemelt tartalmak