Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Használt sütőolajat is leadhat a hulladékgyűjtő szigeteken

2022. 05. 17. Hírek

A szennyvízcsatornába öntött használt sütőolaj és zsír lerakódásokat, dugulást okozhat az ingatlanon belüli és a közterületi szennyvízcsatorna-hálózatban, ezért mindannyiunk érdeke, hogy más módon váljunk meg ettől a konyhai hulladéktól.

Az összegyűjtött használt sütőolaj és zsír átvételére eddig a hulladékgyűjtő udvar, az Alkotmány úti MOL kút és két COOP élelmiszer áruház kínált lehetőséget Gyöngyösön. A konyhai hulladék környezetkímélő átadásának további, kényelmes módját biztosítják a H-BIO Kft. közterületi gyűjtőedényei. A használt sütőolajat, zsiradékot, lejárt szavatosságú, vagy pácolásból megmaradt olajat műanyag palackba kell tölteni és a gondosan lezárt palackot a „HASZNÁLT SÜTŐOLAJ” feliratú közterületi gyűjtőedénybe kell bedobni. A H-Bio Kft. által begyűjtött olaj- és zsír kezelést követően a biodízel gyártásban kerül felhasználásra, a cég szlogenjét idézve így lesz a rántott húsból üzemanyag.

A használt sütőolajgyűjtő edények az alábbi közterületi gyűjtőszigeteken kerültek elhelyezésre:

  • Pesti úti SLÁGER ABC melletti hulladékgyűjtő sziget,
  • Kócsag utcai COOP áruház szelektív hulladékgyűjtő sziget,
  • Kinizsi téri ABC melletti közterület,
  • Budai Nagy Antal tér – Lidl parkoló melletti hulladékgyűjtő sziget,
  • Dobó út – SPAR ABC parkoló melletti hulladékgyűjtő sziget,
  • Mátrafüred, Béke utca, részönkormányzati iroda udvara.

Arra biztatunk mindenkit, hogy a környezet védelme érdekében ne öntse a lefolyóba a sütőolajat, hanem gyűjtse, helyezze a közterületi gyűjtőedénybe, és legyen aktív résztvevője a környezetkímélő hulladékhasznosításnak!

Kiemelt tartalmak