Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Háromezer LED-izzót kapnak ingyenesen a gyöngyösiek

2023. 08. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 08. 24. 09:50

Megkezdődött az energiatakarékos izzók kiosztása a gyöngyösi önkormányzat és a CYEB ingyenes lakossági LED-csereprogramjának keretében. Az izzókat augusztus 24-éig lehet6 átvenni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Több mint háromszázan regisztráltak a gyöngyösi önkormányzat és a CYEB LED-csereprogramjába, amelynek keretében bárki ingyenesen juthatott energiatakarékos izzókhoz, ezzel is csökkentve a villanyszámláját és a környezet terhelését.

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 db izzó található, mely a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti.

A júniusi határidőig a ledcsere.hu oldalon leadott igényeket a CYEB munkatársai ellenőrizték, aminek eredményeként 3700 izzó cseréjére kerül sor Gyöngyösön. A jelentkezők email-ben kaptak értesítést, az önkormányzat pedig diákmunkások bevonásával augusztus 16-án megkezdte a LED-es fényforrások kiosztását. Az izzókat augusztus 24-ig hétköznaponként 8 és 13 óra között lehet átvenni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Kiemelt tartalmak