Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyökereket és szárnyakat ad a bölcsőde

2022. 04. 21. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 04. 27. 12:58

Tizenharmadik alkalommal köszöntötte a bölcsődei dolgozókat a gyöngyösi önkormányzat a bölcsődék napja alkalmából. Az ünnepségen Molnárné Nagy Judit és Sándorné Gyuris Mónika vehetett át elismerést, és megemlékeztek az 50 évvel ezelőtt alapított Visonta Úti Bölcsődéről is.

1852. április 21-én hozta létre az első magyarországi bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet, ennek emlékére 2010 óta ünneplik a bölcsődék napját hazánkban ezen a napon. A gyöngyösi önkormányzat már tizenharmadik alkalommal köszöntötte ezen a napon ünnepélyes keretek között a fenntartásában működő bölcsődék dolgozóit.

Gyöngyösön három bölcsőde összesen 214 férőhellyel várja a gyerekeket, akik nem csak a kitűnő tárgyi feltételek között tölthetik az idejüket, de magas szakmai színvonalú nevelőmunkában is részesülnek – idézte fel ünnepi köszöntőjében Besze Andrea önkormányzati képviselő, aki úgy látja: a bölcsődékben dolgozó szakemberek odaadó munkájukkal már rég elnyerték a szülők bizalmát.

A bölcsődék napján minden évben két szakember munkáját ismeri el az önkormányzat. Idén a 40 éves pályafutást magáénak mondható Molnárné Nagy Judit, a Dobó Úti Bölcsőde kisgyermeknevelője és Sándorné Gyuris Mónika, a Visonta Úti Bölcsőde és Családi Bölcsőde Hálózat keretében működő Minimanó Családi Bölcsőde kisgyermeknevelője vehetett át elismerést.

Nézze meg a rendezvényen készült fotókat!

A bölcsődék napja alkalmából rendezett ünnepségen egy másik évfordulóról is megemlékeztek: a Visonta Úti Bölcsőde 50 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit Gyöngyösön 4-es számú Bölcsőde néven. Az intézmény félévszázados múltját Majzik Mária, az intézmény korábbi vezetője elevenítette fel, majd Balás-Gál Veronika jelenlegi bölcsődevezető mondott köszöntőt, melyben úgy fogalmazott: reméli, hogy újabb ötven év múlva is hasonló körben ünnepelhetnek majd.

Kévés Tamás alpolgármester pohárköszöntőjében a bölcsődei nevelés fontosságáról beszélt. Mint fogalmazott: a gyerekek az intézményekben a közösséghez tartozás első élményeivel gyökerekhez jutnak, miközben nevelőiktől szárnyakat kapnak, amit életük későbbi szakaszában tudnak majd kamatoztatni.

Az ünnepség fényét az Epreskert Úti Tagóvoda óvodásai emelték, akik Tavaszi zsongás című műsorukat adták elő.

Kiemelt tartalmak