Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gazdijogsi – kutyatartóknak indít online képzést a Nébih

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 20. Színes Utolsó módosítás: 2021. 04. 25. 16:24

Gazdijogsi néven indít komplex edukációs programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az ősszel induló gazdijogsi.hu online oktatási platform célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik szeretnének kutyáikról gondoskodni.

Így többek között a leendő kutyagazdik még mielőtt kutyát vásárolnak, vagy kutyához jutnának, előtte megfelelő információs háttérrel rendelkezzenek ahhoz, hogy egyrészt meg tudják ítélni, hogy jelen élethelyzetükben alkalmasak-e arra, hogy felelős gazdává váljanak. Illetve, ha kutyatartóvá szeretnének válni, akkor meg legyen az a szükséges ismeret, amellyel, gazda-kutya kapcsolatot harmonikussá tudják tenni. Az országos állatvédelmi főfelügyelő szerint a legfőbb cél, hogy az emberek megbízható és felelős gazdivá váljanak.

Magyarországon körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít. A velük való együttélés folyamatos törődést és felelős gondolkodást követel.

Dr. Pallós László elmondta: a tervek között szerepel, hogy a gazdijogsi által szerzett bizonyítvány legyen előfeltétele a kutya vásárlásnak, vagy tartásnak. Az önkéntesen vállalható, ingyenes, online képzés várhatóan szeptembertől, e-learning képzéssel indul majd – számolt be róla a Gyöngyösi TV.

A Gazdijogsi program létrehozásában többek közt az Agrárminisztérium, az Állatorvostudományi Egyetem, a Magyar Rendőrség, kutyakiképzők, önkormányzatok és civil szervezetek is közreműködnek.

Kiemelt tartalmak