Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Forgalmirend-változás a Jószerencsét utcában

2023. 05. 26. Hírek

Egyirányúvá válik a Jószerencsét utca Platán és Napsugár utca közötti szakasza, a Napsugár utca pedig zsákutcává válik egy friss közlekedésirend-módosítás nyomán.

Biztonságosabbá válik a közlekedés a Jószerencsét és Platán utcák kereszteződésében, ahol a kanyarívek a lakóházak elhelyezkedése miatt nem beláthatók, így a Jószerencsét útról balra fordulva a Platán útra és szemből jobbra fordulva is veszélyes helyzet állhat elő. A balesetveszélyt az okozza, hogy a Platán utcáig egyirányú Jószerencsét utca egy rövid, a Napsugár utcáig tartó szakaszon kétirányúvá válik.

A Napsugár utca lakói azzal a kéréssel fordultak az önkormányzati hivatalhoz, hogy vizsgálja meg, a Jószerencsét utca Platán és Napsugár utca közötti szakasza egyirányúsításának lehetőségét a balesetveszélyes helyzetek csökkentése érdekében, illetve, hogy hasonló beavatkozással csökkenthető lenne-e a Napsugár utca forgalma, ami a parkoló autók miatt nehézkesen halad.

Az önkormányzat Településfejlesztési és Településüzemeltetési Bizottsága a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság javaslatára úgy döntött, hogy a Jószerencsét utca forgalmát egyirányúvá alakítja a Platán utca és a Napsugár utca közötti szakaszon a Napsugár utca irányába A Napsugár utcában marad a kétirányú forgalom, azonban az utca így zsákutcaként funkcionál majd a jövőben.

Az új forgalmi rend a táblák kihelyezését követően, várhatóan a jövő hét elején lép életbe. A tervezett beavatkozások eredményeként várhatóan csökken majd a balesetveszély az érintett szakaszon. A városüzemeltetési igazgatóság pedig figyelemmel kíséri a forgalom alakulását, és amennyiben szükséges, ismételten felül vizsgálja a forgalmi rendet.

Kiemelt tartalmak