ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Fiataloknak és családoknak is segít az önkormányzat

2021. 12. 04. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 12. 10. 09:28

Diákok, egyesület, intézmény és magánszemélyek támogatásáról is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

A jelenlegi tanévben három felsőoktatásban résztvevő hallgató részesül havonta tízezer forintos támogatásban Gyöngyösön az önkormányzat jóvoltából. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra idén négy pályázat érkezett, melyek közül egy nem felelt meg a pályázati feltételnek.
A rászorultsági alapon folyósított önkormányzati támogatást a szokásoknak megfelelően további állami támogatással is kiegészítik.

A város által alapított felsőoktatási ösztöndíj-támogatási pályázat keretében egy jelentkező pályázatát eredményesnek és érvényesnek nyilvánította a testület. A pályázó havi 40 ezer forintos támogatásra számíthat tíz hónapon keresztül.

Az Epreskert utcában november közepén történt gázrobbanás károsultjai is számíthatnak a város segítségére. A támogatást a vis major alapból kaphatják meg az érintettek, ha a decemberi testületi ülésen módosítják a képviselők a rendkívüli események okozta károk enyhítéséről szóló rendelet. Ekkorra vélhetően a történtekről már minden adat rendelkezésére áll majd a városháza Közigazgatási Igazgatóságának.

A veszélyhelyzet végéig három önkormányzati bérlakásban élő bérleti jogviszonyát hosszabbította meg a képviselő-testület, amely további három bérlőnek két évvel hosszabbította meg a szerződését.
A lakástulajdon megszerzéséhez kérhető helyi anyagi segítségben egy fiatal család részesül, amely 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást és további félmillió forint kamatmentes kölcsönt kap az önkormányzattól.

A város Környezetvédelmi Alapjából 100 ezer forintos támogatást biztosítanak a Menház úti Mesevár Tagóvoda környezetnevelési programjának megvalósításához. Ugyanebből a keretből 150 ezer forintot kap a Mátra Múzeum Baráti Kör a téli madáretetési programjának finanszírozására.

Kiemelt tartalmak