Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fagy és hó esetén is biztonságos lesz a közlekedés

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 06. Hírek

A meteorológiai előrejelzés szerint tartósan téliesre fordul az időjárás, egyre több helyen kemény hajnali fagyok és majd havazás is várható. Gyöngyös önkormányzata felkészült az időjárás-változásra, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a városban biztonságosan lehessen majd akkor is közlekedni, ha fagy vagy havazik.

Felkészülten várja a telet a Városgondozási Zrt (VG Zrt.). A társaság gépszemléjén mindent rendben találtak, így, ha el kell rendelni az utakon és járdákon a síkosság-mentesítést, a Városgondozási Zrt. készen áll a járművek bevetésére.

Besze Andrea köztisztasági ágazatvezető a Gyöngyösi TV-nek elmondta: minden gépük friss műszaki vizsgával rendelkezik. Három nagy gép gondoskodik majd az utakat tisztításáról, kettő pedig a járdák és a kerékpárutak síkosság-mentesítéséért felel.
A gépek mellett elegendő szóróanyag is rendelkezésre áll. A VG Zrt. sóval, érdesítővel és útkálival dolgozik, az időjárásnak megfelelően keverve. A közterületek tisztán tartását jelenleg az önkormányzati tulajdonban lévő cég húsz munkatársa végzi, ők azok, akik majd télen is kiveszik a részüket a hóeltakarításban és a sószórásban.

Adott esetben a síkosság-mentesítési munkákat, illetve a készenléti szolgálatot majd a városgazda rendeli el. Boros Vince kiemelte: minden megtesznek annak érdekében, hogy havazás vagy fagyás esetén biztonságosan és balesetmentesen használhassák az utakat és a járdákat a gyöngyösiek.
Ám a problémamentes közlekedés érdekében nem csak az önkormányzatnak, hanem a lakóknak is ki kell venniük a részüket a síkosság-mentesítésből. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló telekhatár legalább 5 méteres szélességben megtisztítani. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli.
A városgazda hozzátette: ha baleset ér valakit a ház előtt, a nem megfelelően tisztán tartott járda miatt, annak anyagi terheit minden esetben a tulajdonosnak kell vállalni. A városi járdákat pedig folyamatosan tisztítják majd a Városgondozási Zrt. és a hivatal karbantartó dolgozói.

Kiemelt tartalmak