Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Emlékfa hívja fel a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára

2022. 12. 06. Hírek

Emlékfát ültettek a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület fennállásának harmincadik évfordulója tiszteletére Mátrafüreden.

Az emlékfaültetést az Országos Erdészeti Egyesület mátrafüredi csoportja és a Muzsikál az Erdő Alapítvány kezdeményezte a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel közösen annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára, a kibontakozó globális válságot ugyanis csak együtt lehet megoldani, és ebben kiemelt feladata van a környezeti nevelésnek. Az emlékfával azon pedagógusok előtt kívánnak tisztelegni, akik ennek érdekében tevékenykedtek az elmúlt évtizedekben.

A mátrafüredi központi parkban ültetett tízéves kocsányos tölgy mellett minderre egy emléktábla is felhívja az arra kirándulók figyelmét. A kocsányos tölgyet egyébként Szabó Lajos, az Országos Erdészeti Egyesület mátrafüredi csoportja és a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke nevelte. Mint mondta, ez a faj több száz, vagy akár ezer évig is él, és azt kívánja, ez a példány is éljen meg egy évezredet és hirdesse a környezeti nevelők tettrekészségét.

A faültetésen részt vett Saly Erika, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület elnöke, valamint Victor András, a szervezet tiszteletbeli elnöke, illetve Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere is.

Kiemelt tartalmak