Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

„Embernek lenni isteni érzés”

2022. 11. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 11. 21. 11:26

Vargáné Kárpáti Ildikó, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti központjának munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Az Elfogadás Díját idén dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvosigazgatója kapta.

Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

Tizenötödik alkalommal adták át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, ahol az Elfogadás Díja is gazdára talált. Ünnepi köszöntőjében Kévés Tamás alpolgármester arról beszélt: a szociális területen dolgozók munkája százszorosan felértékelődik napjainkban, amikor többek között az Ukrajnában dúló háború, valamint az egekbe szökő élelmiszer- és energiaárak miatt egyre többen kerülnek egzisztenciális- és létbizonytalanságba. A városvezető úgy fogalmazott: a szociális területen dolgozók hidat képeznek a társadalmi rétegek között, munkájuk „szeretetszolgálat”, amelynek középpontjában az ember áll. Hivatásuk nem csak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, hanem hatalmas áldozatvállalást, emberséget, őszinte együttérzést is, amiért sokkal nagyobb elismerés, támogatás és megbecsülés illetné őket.

Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat tizenötödik alkalommal döntött a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről, amelyet idén Vargáné Kárpáti Ildikó vehetett át a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen a Mátra Művelődési Központban. A miskolci születésű szakember házasságkötése révén került Gyöngyösre, ahol 1989-ben hivatásos gondnokként kezdte szakmai pályafutását. Később a városi gyámhivatalnál, majd a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatalánál dolgozott, majd 2019-ben a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ gyermekjóléti központjához került, ahol a mai napig esetmenedzseri pozíciót tölt be. A díj átvételét követően a felterjesztőnek, az elismerés odaítéléséről döntő képviselőknek, szakmai vezetőjének és munkatársainak, valamint férjének mondott köszönetet.

Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

Hagyományosan a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségen adják át az Elfogadás Díját, amit az elfogadást mint alapértéket képviselő civil szervezetek és magánszemélyek Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának felhívására alapítottak. Az elismerést idén dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvosigazgatója vehette át. Assani Omar Szíriából érkezett Magyarországra, hogy orvos legyen. Általános orvosi diplomája mellé aneszteziológiai szakvizsgát, majd orvosközgazdász diplomát, valamint egészségügyi menedzser képesítést is szerzett. Dolgozott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen és a hatvani kórházban. Orvosigazgatóként 16 éve irányítja a Bugát Pál Kórház szakmai munkáját. Assani Omar köszönőbeszédében úgy fogalmazott: embernek lenni isteni érzés, és azt kívánja, mindenki találjon rá erre az érzésre, mert határtalan békét és boldogságot ad.

Fotó: M. Tihanyi Stella // Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft.

Az ünnepséget követő állófogadás előtt Hiesz György polgármester mondott pohárköszöntőt, melyben a városvezető arról beszélt: a szociális területen dolgozók nem szakmának, sokkal inkább hivatásnak, életcélnak tekintik munkájukat, amelyért még nagyobb tisztelet jár akkor, amikor a háború, az infláció, az emelkedő energiaárak miatt egyre több a keserűség az emberekben.

Nézze meg képgalériánkat!

A városi ünnepségen közreműködött a gyöngyösi származású színész, magánénekes Domoszlai Sándor, valamint Válik István.

Az ünnepség élő közvetítése a Gyöngyösi TV csatornáján
Kiemelt tartalmak