Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elkezdődött a Vargák tere felújítása

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 11. 13:11

Folytatódik az észak-nyugati városrész rehabilitációja. A több száz millió forintos projekt keretében megvalósuló fejlesztés révén évtizedek óta elhanyagolt városrészek újulnak meg.

Régi adósságot törleszt a város azzal, hogy tovább folytatódik és megvalósul a még 2016-ban elnyert TOP-os projekt keretén belül a Vargák tere rehabilitációja, a Szép és Sárosi utcák felújítása, utóbbiban a csapadékvíz-elvezetés is. A TOP-4.3.1-15 kódszámú, „Leromlott városi területek rehabilitációja” című projekt több mint félmilliárd forintból valósul meg, ennek része az 55 millió forintba kerülő Vargák tere fejlesztés és a korábban említett két utca felújítása. A téren az útépítés, felszíni csapadékvíz-elvezetés mellett 9 db parkoló is épül, valamint elkészül az Eötvös tér irányába a járda és a csapadékvíz -elvezetés.

Kévés Tamás alpolgármester, a körzet képviselője elmondta, a lehetőségekhez mérten a város mindig igyekezett saját forrásból rehabilitálni az elmaradt városrészeket, így újult meg az elmúlt időszakban a Rozgonyi utca is.
A Vargák tere projekt várhatóan még ebben a hónapban befejeződik.

Kiemelt tartalmak